neděle 27. prosince 2015

Elegantní hřích - Kendall Ryan

Nová erotická trilogie slibuje hříšnost obalenou v eleganci ... anotace se mi zdála slibná, mohlo by to být trošku něco jiného ... a byla jsem zvědavá, jestli tato série překoná moji nejoblíbenější v tomto žánru - Crossfire od Sylvie Day.
Navíc - velké plus je, že nakladatelství vydalo všechny díly série v krátké době za sebou. Takže žádné čekání na pokračování J






Autor: Kendall Ryan
Originální název: Working It
Série: Love By Design, díl první
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 336

Oficiální anotace:
Když dostane nevinná a slušně vychovaná Emmy Clarková práci asistentky v modelingové agentuře v New Yorku, splní se jí sen. Ovšem práce po tyranskou šéfovou Fionu se stane noční můrou. Jediné, co Emmy v práci drží, je hvězda mužského modelingu Ben.
Ben je Emmyin naprostý opak: je neuvěřitelně nádherný, dobře placený a zcestovalý. Emmy ale nechce být jen jednou z dlouhé řady jeho fanynek a příležitostných flirtů. Když se začnou sbližovat a překonají i temné Benovo tajemství, vloží se mezi ně Fiona a jejich vztah i kariéra jsou v ohrožení.





Emmy je slušná dívka pocházející z jihu. Práce v modelingové agentuře je pro ni splněným snem a tak ledacos překousne. Hlavně její snobskou šéfovou - majitelku agentury Fionu. Fiona jí dává od začátku řádně zabrat, jak pracovně tak i nevybíravě hodnotí její vkus pro oblékání nebo nevhodnou stravu. Fiona žije jen módními značkami a její vizáž je pro ní na prvním místě. No ... možná se o první místo dělí s Benem. 

Ben je třiadvacetiletý velmi úspěšný model, který má s Fioninou agenturou uzavřenou smlouvu a sama Fiona má pro něj slabost. Ben se pohybuje v módním průmyslu od dětství, jeho matka bývala sama úspěšnou modelkou, ale svoji slávu nezvládala zrovna dobře a brzy propadla neřestem slavných. Malý Ben ji často hlídal v její opilosti, aby se jí něco nestalo. A to se na něm poznamenalo. Časté bdění a přemáhání potřeby spánku mu způsobilo nespavost a úzkosti. 

Když se objeví Emmy, je to pro něj jako osvěžení. Je úplně jiná, nezajímá ji jeho sláva, konexe nebo jeho dobře vypadající zevnějšek. Starostlivá Emmy má o něj strach a tendenci o něj pečovat. To, co pomalinku začne flirtujícími lechtivými SMSkami, se pomalu mění v něco víc. Přestože si Emmy nemyslí, že by mohla Bena opravdu zajímat a rovnat se tak modelkám, mezi kterými se pohybuje, nedokáže mu dlouho odolávat a Ben u ní nachází tolik vytoužený klidný spánek. Ovšem je tady ještě Fiona a ta si pozornosti svého oblíbence jen tak nevzdá ... a Ben? Ten má pocit, že je Fioně svým způsobem zavázaný.

Dokáže Emmy překousnout Benovo "přátelství" s Fionou? A také Fioniny intriky, když vyjde jejich vztah najevo? 

Pokud máte rádi romantiku okořeněnou řádnou dávkou erotična, mohu vřele doporučit. Na Sylvii Day a její Crossfire zatím nic nemá, ale i tak hodnotím první díl série Love By Design velmi pozitivně. Kniha je čtivá, prostředí, ve kterém se děj odehrává, je neotřelé a bylo zajímavé částečně nahlédnout do prostředí módního průmyslu. 
Kniha je z většiny vyprávěna z pohledu Emmy, ale je proložena krátkými statěmi z pohledu Bena a to se mi moc líbilo, mužský pohled tomu vždy přidá něco navíc ...
Erotických scén je v knize opravdu dost, ale není to takové to stále se opakující jedno a to samé, že se u toho začnete po pár scénách nudit a přeskakovat pasáže. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a nejde jim nefandit. Jejich charaktery autorka vykreslila opravdu pěkně. 















Moje hodnocení:   95 %

Žádné komentáře:

Okomentovat