pondělí 20. července 2015

Hledání vytouženého dne - Jennifer Probst

Další tropický víkend je za námi. Já si parné dny zpříjemnila domácí zázvorovou limonádou a po ruce mi nesměla chybět kniha. Tentokrát Jennifer Probst a Hledání vytouženého dne - první díl série Hledání. A jaká kniha je? Na horké letní dny skvělé odpočinkové čtení!





Autor: Jennifer Probst
Originální název: Searching for someday 
Série: Hledání, díl první
Nakladatelství: IKAR
Počet stran: 320


Oficiální anotace:
První díl nové série od bestsellerové autorky Manželské smlouvy. Kate Seymourová vlastní velmi úspěšnou seznamovací agenturu a nadto má zvláštní dar vycítit, kdy se ve vzduchu vznáší skutečná láska. To jí ale v nejmenším nepomůže, když do agentury vtrhne rozezlený (ale zatraceně sexy) právník Slade Montgomery. Tvrdí, že její podnik je podvod…a jestli ne, ať mu Kate pomůže najít tu pravou ženu. Problém je pouze v tom, že Kate se do něj zamilovala sama …


Pokud jste četli knihy ze série Manželství a líbilo se, ani tady nebudete zklamaní.
V prvním díle série Hledání se seznámíte s Kate. Kate je mladá úspěšná žena a jedna ze tří majitelek seznamovací agentury Kinnections. Jí samotné se sice ještě nepodařilo najít životního partnera, ale co se týká jejích klientů, její agentura je úspěšná. Tady přichází na scénu malá dávka nadpřirozena – Kate je obdařena „dotekem“, pomocí kterého dokáže rozeznat, zda si je dvojice souzena a nebo ne. A proto také Kate věří v pravou lásku a „šťastně až na věky.“
Oproti tomu Slade na lásku nevěří vůbec. S jeho povoláním rozvodového právníka se ostatně není čemu divit, když je často svědkem partnerské zášti až nenávisti.


Cesty Kate a Sladea se zkříží v okamžiku, kdy se Sladeova sestra Jane rozhodne odstěhovat od svého bratra a začít svůj vlastní samostatný život. A zároveň uzavře smlouvu s agenturou Kinnections s přáním najít svého životního partnera. Slade má o svou „malou“ sestřičku strach a zastává názor, že agentura je jeden velký podvod a jeho sestra si ve finále jen ublíží. Což rozhodně nechce dopustit. Vydá se proto do agentury se svérázným požadavkem o ukončení spolupráce s jeho sestrou. Zde ovšem narazí, Kate se rozhodně nedá jen tak zastrašit. A tak se Slade stává také zákazníkem agentury Kinnections. Jednak aby Kate, pokud se to podaří, nachytal při nějaké „nekalosti“ a jednak aby tak trochu dával pozor na svou sestru.

Ale najít životního partnera pro někoho, kdo dává tak jasně najevo, že na lásku nevěří, bude pro Kate těžký úkol.
Navíc chemie mezi nimi samotnými je takřka hmatatelná a vše se ještě umocní, když se Kate a Slade poprvé dotknou (čemuž se dařilo Kate dlouhou dobu vyhnout).

"Mám rád potěšení. Mám rád sex. Preferuji ženy, které si umí říct o to, co chtějí, takže pak jim to mohu dát tak, jak to mají rády. Protože nejsladší zvuk v mém životě je ženský hlas křičící moje jméno."

Kate se ovšem tomuto „mocnému znamení“ brání a dál zatvrzele hledá pro Slada ideální partnerku. Protože ona pro něj přeci nemůže být ta pravá (a ani on pro ni), jejich názory se tak rozcházejí …
Jak vše nakonec dopadne? Jestli hádáte, že je kniha určitě lehce předvídatelná – ano, máte pravdu. Ale přesto jí to dle mého názoru neubírá na kvalitě. Autora píše celkem poutavě a pořád se něco děje, takže se zkrátka nenudíte. Děj je střídavě vyprávěn z pohledu Kate i Sladea. V knize se také okrajově setkáte s některými hrdiny z autorčiny série Manželství, ale pokud jste ji nečetli, vůbec nevadí, není to potřeba. Dojal mě příběh Katina pejska Roberta. A hodně mě pobavila její tak trošku jiná matka … A vůbec – v celé knize je spousta scén, které vás pobaví.


Není to ten typ knihy, u které sedíte a nervozitou si musíte okusovat nehty, celí napjatí, jak to nakonec dopadne. Ale pokud hledáte nějaký relax, třeba zrovna teď na prázdniny nebo dovolenou a jste příznivce romantických příběhů, touhle knihou určitě nešlápnete vedle.


"V určitých okamžicích tělo produkuje hormon oxytocin, který navozuje pocit blízkosti a bezpečí. Díky tomu mizí nás strach a cítíme se klidněji a důvěrněji, a to vše si překládáme do pocitu lásky. Oxytocin často vzniká po sexu. Touha nás přivede do postele, konverzace vzbudí naději a nakonec nás oxytocin utvrdí v domněnce, že jsme zamilovaní."







Kontrola je jen iluze, díky níž věříš, že se události budou vyvíjet určitým směrem. Vykašli se na kontrolu, nech život, ať udělá, co umí, a najdeš úžasné poklady.

1 komentář: